.

Blog

Powernappen in je slaapfauteuil

Ervaar de voordelen van powernappen in je slaapfauteuil

De relaxstoelen van Studio Relax zijn multifunctioneel, maar wist je dat je ze ook kunt gebruiken als slaapfauteuil? Op deze manier gun je je lichaam wat extra rust en hou je voldoende energie over om de rest van de dag bezig te zijn. Hoe fijn is het om na een flinke wandeling in het bos of na een ochtend spelen met de kleinkinderen, een powernap te doen in een comfortabele slaapfauteuil?

De voordelen van een powernap

Een powernap is een korte middagslaap, waarbij je het lichaam de tijd geeft om even tot rust te komen. Als je dit op de juiste manier toepast, kun je een gestoorde nachtrust tegenwerken en het cognitief vermogen verbeteren. Dat blijkt uit een onderzoek van het Donder Instituut van de Radboud Universiteit. Alle leeftijden hebben profijt van deze positieve effecten en het werkt bij een normale, evenals een verstoorde nachtrust.

Een slaapfauteuil als bed

De meest effectieve manier om te powernappen is door ongeveer 10 tot 20 minuten je ogen te sluiten. Je blijft dan in een lichte slaap, waardoor je gemakkelijk wakker wordt. Als je in bed gaat liggen kost het je al snel meer tijd. Ook is de kans om te blijven liggen groter, zeker als je onder de dekens ligt, omdat het dan wat lastiger is om in beweging te komen. In een slaapfauteuil kun je heel gemakkelijk even de ogen dicht doen, zonder dat je je ervoor om hoeft te kleden. Kies bijvoorbeeld voor een relaxfauteuil met sta op functie om gemakkelijk op te staan na het powernappen.

Comfortabel en stylish

Een relaxstoel als slaapfauteuil is de ideale oplossing voor een powernap. Wij zijn fan van slaapfauteuil Mees. Je kunt de stoel aanpassen naar wens, doordat je keuze hebt in allerlei verschillende poten, bekleding, kleuren en manier van bedienen. Neem plaats in de relax ligstoel. Met de elektrische of manuele bediening gebruik je de diverse kantelfuncties, en kun je verantwoord zitten, relaxen en liggen. Op een drukke dag kun je gerust even plaatsnemen en de stoel kantelen naar de slaapstand. Je kunt een moment van rust inlassen en daarna heb je weer energie om verder te gaan met je dagelijkse bezigheden.

Oktober Woonmaand

Oktober staat vol in het teken van de Woonmaand. Er is veel aandacht voor het interieur van de binnenruimtes, Nederlandse fabricaten en opvallende designs. Een slaapfauteuil heeft vele voordelen, het is goed voor zowel je mentale gezondheid en je fysieke gezondheid. De stoelen hebben een hoog zit- en ligcomfort doordat deze op maat en met aandacht voor ambacht worden gemaakt. Het zijn luxueuze designs en dankzij de vele opties passend bij elke ruimte in huis. Kies voor een strakke moderne stoel met Scandinavisch design, of ga voor een klassiek model. Ontdek onze collectie alvast online. Voor het gehele aanbod en alle mogelijke opties adviseren we je om de winkel te bezoeken. Daar bespreken we jouw wensen en behoeften en kun je gelijk even proefzitten. Kom je langs?

Stoel op maat

Het voordeel van de slaapfauteuil is dat deze stoel op maat gemaakt kan worden. Hiermee zorg je voor een goede zit- en lighouding. De stoel beweegt met je mee en voorkomt nek-, schouder-, of rugklachten door een verkeerde houding. Dankzij de hartbalans functie geef je ook je hart wat rust. Dit zorgt voor stressvermindering. Hoewel je de stress niet per sé hoeft te ervaren, kan intensief bewegen wel voor een stressreactie zorgen in het lichaam. Uitrusten na een actieve dag is dus erg belangrijk. Laad je lichaam even op, voordat je weer verder gaat. Dit zorgt voor een betere gemoedstoestand en leidt tot een actiever en blijer leven.

Advies van zit-experts

Om erachter te komen hoe jouw ideale relaxstoel eruitziet, kun je het beste langskomen in de winkel. Onze zit-experts nemen je mee in alle mogelijkheden en luisteren met aandacht naar jouw wensen. Van een korte powernap doen in de middag, tot gemakkelijk opstaan of een luxueus design. Ervaar het gevoel van pure ontspanning en test verschillende modellen uit. We kijken samen naar de beste opties die aansluiten bij jouw levensstijl en zorgen voor ultiem comfort. Bezoek de winkel en ervaar het zelf!