.

Voorkom warme nachten met een zomerdekbed

Blog

Voorkom warme nachten met een zomerdekbed

Iedereen heeft in de zomer wel eens last van warme, klamme nachten. We zijn waarschijnlijk allemaal wel eens opgeschrikt in het midden van de nacht, vanwege een bezweet lichaam en idem bed. Vaak valt dit te wijden aan het feit dat je dekbed te dik is. Om dit te voorkomen heb je een zomerdekbed nodig. Dat is een extra dun dekbed, dus ideaal tijdens de warme nachten. We vertellen je graag meer over het zomerdekbed.

 

Materialen van een zomerdekbed

Ons zomerdekbed Azuri heeft een vulling van bamboe. Dat is ideaal voor de warme zomernachten, omdat bamboe een verkoelende werking heeft. Azuri bestaat uit één deel en wordt het meest gebruikt als een licht dekbed voor de zomermaanden. Naast de bamboe vulling is de tijk (het omhulsel dat om de vulling heen zit) van puur katoen, een stof die bekend staat vanwege het feit dat deze goed ademt. Het dekbed is licht in gewicht en je kan hem wassen in de wasmachine op 40°C. Als je het dekbed dagelijks gebruikt is het wel nodig om het dekbed goed te laten luchten. Daarnaast moet je hem ook regelmatig opschudden.
AGS Azuri zomerdekbed_wit.jpg

Vanwege zijn ademende structuur biedt een zomerdekbed zelfs tijdens de warmste nachten de juiste verkoeling. Deze ontstaat door de vezels waar de vulling uit bestaat. Het zijn vezels met een open structuur en een sterke krulling. Door deze eigenschappen ontstaat er een goede luchtstroom. Deze is belangrijk voor de ventilatie en zorgt daarmee voor een goede temperatuurregulatie. Naast de vullingen en de goede ventilatie is het zomerdekbed ook nog eens duurzaam.

 

Zomerdekbed of 4 seizoenen dekbed?

Veel mensen met een 4 seizoenen dekbed vragen zich af wat de toegevoegde waarde is van een zomerdekbed. Je kunt een 4 seizoenen dekbed immers uit elkaar halen. Toch is een zomerdekbed altijd koeler dan een 4 seizoenen dekbed daarmee voorkom je de klamme nachten dus beter met een zomerdekbed dan met een 4-seizoenen. Als je dus echt verkoeling wil in de warme zomernachten, is een zomerdekbed de beste keuze. Deze hebben een warmteklasse 4, waarmee het behoort tot de koele dekbedden. 4 seizoenen dekbedden hebben een warmteklasse 1. Daarmee behoren ze tot de warmste klasse dekbedden.

 

Warmteklasse van een dekbed

Dekbedden uit warmteklasse 4 worden meestal alleen gebruikt in de zomer. Deze zijn licht en luchtig waardoor je het niet warm hebt als je eronder ligt. Warmteklasse 3 is voor in de lente en nazomer. De dekbedden uit deze klasse houden je op de juiste temperatuur. Deze dekbedden zijn perfect voor mensen die het snel warm krijgen, maar geven een ander ook net dat beetje warmte dat ze nodig hebben. Warmteklasse 2 zijn dekbedden die je eigenlijk heel het jaar door kunt gebruiken. Zeker wanneer je slaapkamer op de juiste temperatuur is, is deze variant erg fijn. Hij zorgt er namelijk voor dat je het niet benauwd krijgt, maar wel warm genoeg om optimaal te kunnen genieten van je nachtrust. Warmteklasse 1 zijn dekbedden die je alleen in de winter zou moeten gebruiken. Het zijn dikke dekbedden die een zeer hoge warmte-isolatie hebben. De dekbedden houden je heel goed warm wanneer het koud is, maar zorgen voor te hoge temperaturen bij warmere nachten. Als je het van nature al snel koud hebt, zijn de dekbedden in deze klasse wel erg fijn voor jou tijdens de koudere maanden.
 

 

Zomerdekbed in verschillende maten

Ook als je een partner hebt kan je lekker luchtig slapen. We hebben namelijk een aantal verschillende afmetingen, namelijk:

  • -          140 x 200 cm
  • -          140 x 220 cm
  • -          200 x 200 cm
  • -          240 x 200 cm
  • -          240 x 220 cm

 


Tips om extra koel te slapen deze zomer

Een zomerdekbed is natuurlijk ideaal, maar er zijn nog meer manieren om je lichaam koel te houden tijdens het slapen.

  1. Steek je voeten uit de dekens. Het klinkt misschien gek, maar als je je voeten onder de deken uitsteekt zal je al snel merken dat je koeler wordt. De warmte kan zo via je enkels ontsnappen.
  2. Draag een katoenen pyjama. Katoen voert vocht af en de stof ademt goed.
  3. Doe je polsen onder de kraan voordat je naar bed gaat. Als je je polsen koud maakt, zal je merken dat heel je lichaam koeler wordt. Als je dit voor het slapen doet, ga je met een koel lichaam het bed in.
  4. Doe overdag ramen en gordijnen dicht. Door dit te doen houd je de warmte buiten.
  5. Zorg voor een plantenspuit op je nachtkastje. Als je ’s nachts wakker wordt en het echt heel warm hebt, kan je wat water op je gezicht sprayen om je lichaam te verkoelen.
  6. Was je voeten voordat je gaat slapen. Dit is niet alleen heel fris, maar het helpt ook nog eens. Door je voeten voor het slapen te wassen, koelen je enkels en daardoor je hele lichaam af.

 Heb je nog vragen over het zomerdekbed of heb je nog wat extra informatie nodig om het juiste dekbed voor jou te kiezen? Maak dan een afspraak via onze website en ontdek het zomerdekbed wat jou gaat helpen de warme nachten door te komen!